21 Ağustos 2015 Cuma

Bilgisayar mühendisliği sıkıcı mı?




Merhaba arkadaşlar bu yazımızda bilgisayar mühendisliğinin nasıl bir meslek olduğu ve nasıl olması gerektiğini kendi cümlelerimle anlatmaya daha doğrusu içimi dökmeye çalışacağım. 
Aslına bakarsınız mesleğe yeni başladığınızda o kadar eğlenceli bir iş ki sürekli yeni şeyler öğreniyorsunuz ve sürekli bir heyecan yaşıyorsunuz. Beyinler tabi ki ilk etapta taze olduğundan her gelen bilgi fotoğraf çeker gibi hafızaya alınıyor. Sürekli kod yazmak bir şeyler okumak yeni şeyler öğrenmek için can atıyorsunuz. Dışarıdan size ne manyak adam kafayı yiyecek diyorlar ancak tabi bu sizin umurunuzda değil çünkü yaptığınız işi çok seviyor ve mesleğinizde ilerlemek için ne gerekirse yapmaya hazırsınız ve yapıyorsunuz.
       Ancak Türkiye şartlarında kendinizi geliştirme imkanınız bir süre sonra yavaşlayabiliyor. Tabi ki bu çalışmakta olduğunuz firma kültürüyle de alakalı. Eğer firmanız çalışanını kendisini geliştirmek için fırsatları önünüze açmıyorsa , zaman zaman eğitim ve bilgilendirme toplantıları yapmıyorsa ve eğer siz de kendinizi akışa bırakırsanız kendinizi bir rutin içerisinde buluveriyorsunuz. İşte bilgisayar mühendisinin bana göre başına gelebilecek en kötü şey.
     Bizler şartlar ne olursa olsun kendimizi sürekli güncel tutmalıyız aksi halde bir rutin içerisine girer ve yaptığımız işten haz almamaya başlayabiliriz. Durum böyle olunca da bu sosyal hayatımıza da yansır çünkü günümüzün büyük bölümü zaten işte geçiyor. İşinde huzurlu olmayan birisinin sosyal hayatında huzurlu olması beklenemez.
    İşin diğer boyutu öğrenilecek teknolojilerin fazlalığı bir buhrana yol açabilir. Kendinizi yetersiz hissedip hepsini öğrenmem lazım dediğinizde bir anda kaos ortamı oluşturmanız kaçınılmaz. Bunun için bizler hedef belirlemeyi, plan yapmayı , organize etmeyi , zamanı etkili kullanmayı herkesten daha iyi öğrenmeliyiz. Kendimden bir örnek vereyim eğer planımı yapıp bir yapılacaklar listesi oluşturup sırayla her bir işi bitirip listeden çıkardığımda kendimi daha iyi ve verimli hissediyorum. 
   Tabi ki her zaman plan yapmakta mümkün olmayabiliyor ancak mümkün olduğu kadar hem iş hem de sosyal hayatımızı planlamak gerçekten önemlidir. 
   Günümüz şartlarında en önemli şey zaman. Zamanı yetirebilmek ve keyifli geçirebilmek çok önemli çünkü zaman çok hızlı akıyor ve bizim bir şekilde onu yakalamamız ve yeri geldiğinde kontrol altına alabilmemiz lazım.


0 yorum :

Yorum Gönder

Lütfen yorumlarınızı sayfamızla paylaşın..